070 317 56 58 / 06 126 50 357      contact@ervarenambtenaren.nl
img

E-coaching


Ontdek electronic coaching als het moderne coachen: krachtig en effectief
 

Wat is e-coaching?
E-coaching (afkorting van electronic coaching) is voor veel mensen nieuw. Gesprekken zijn niet face-to-face – zoals bij reguliere coaching –, maar via internet of telefoon. E-coaching is modern en nog niet zo bekend, net zoals de mobiele telefoon dat eens was. Er was zelfs een tijd waarin we dachten die helemaal niet nodig te hebben. Bekijk het filmpje en misschien is uw blik op e-coaching dan anders.
E-coaching bied ik aan via e-mail, telefoon of videoverbinding. E-coaching via e-mail is een soort online dagboek. U beschrijft uw gedachten, gevoelens, twijfels en dromen. Maar dit dagboek praat terug! Ik geef feedback, tips en opdrachten of stel vragen.
E-mailcoaching wissel ik vaak af met sms of telefoon.Voordelen van e-mailcoaching

  • Het opschrijven van gevoelens en gedachten zorgt voor nadenken. U krijgt sneller zicht op uw eigen proces en patronen.
  • Het teruglezen van alles wat u schreef, plus de reactie van de coach, zorgt voor reflectie. Zo boekt u eerder resultaat.
  • Gecoacht worden in uw eigen veilige omgeving maakt dat u zich gemakkelijker opent. In het coachproces komt u sneller tot de kern.
  • Mijn reactiesnelheid (soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 48 uur) leidt ertoe dat u niet hoeft te wachten tot de volgende afspraak. Met e-coaching kunt u meteen vooruit.
  • U bent geen tijd kwijt aan reizen. Bovendien kunt u met de coaching aan de slag gaan wanneer het u het beste schikt.

Een mogelijk nadeel van een e-coachtraject is dat het intensiever is dan een regulier traject. Dat werkt alleen als u de discipline en de tijd opbrengt om met de coaching bezig te zijn.Privacy bij e-mailcoaching
Een coachrelatie is een vertrouwensrelatie. Bij e-mailcoaching is het belangrijk dat wat u schrijft en mijn reactie daarop, uitsluitend voor ons beiden toegankelijk is. Daarom maak ik bij e-mailcoaching gebruik van Pluform, een online beveiligd platform, speciaal ontwikkeld voor online ondersteuning in coachtrajecten. De privacy is hierdoor gegarandeerd.
U krijgt een indruk van Pluform door het demo account van een e-coachtraject te bekijken: een (fictief) voorbeeld van coachklant Pieter en e-coach Roderik.

Meer weten over e-coaching?
In een interview met een van mijn e-coachklanten leest u over de praktijk.
Op de pagina over de voordelen van e-coaching ontdekt u waarom deze manier van coachen zo effectief is.
Kijk op de pagina Vaak gestelde vragen.
De twee korte filmpjes hieronder vertellen over de kracht van e-coaching. Opmerking: de eerste video toont de de voorganger (CoachCampus) van de bestaande online werkomgeving Pluform.


 


 

________________________________________________________________________________

"Vanuit een lastige situatie op mijn werk klopte ik bij Josien aan voor een e-coachtraject. E-coaching is mij heel goed bevallen. Met verschillende soorten opdrachten en via intensief contact ging ik op zoek naar de oplossing voor mijn vragen gedurende een zeer moeilijke periode. Ik heb opnieuw geleerd mijn intuïtie te vertrouwen en te handelen vanuit mijn eigen kracht.
Ik geef Josien als e-coach een 9! Ze is zeer bekwaam en heeft kennis van zaken. Haar persoonlijke verbondenheid liet ze blijken op een professionele manier. Ze staat open voor reacties, zonder een oordeel te hebben. En zij biedt je de nodige ruimte om op je eigen kracht(en) te staan."

Alexander Martijn
 

Nieuwsgierig naar wat u met e-coaching kunt bereiken?
Bespreek de mogelijkheden