070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Te veel is altijd te weinig

Hij kijkt me zacht aan en zegt: ‘Je neemt te veel hooi op je vork’.
In een flits zie ik dit rare coronajaar voorbij trekken. Wie had kunnen denken dat we nu nog steeds in deze situatie zouden zitten? Alle zekerheid verdween, alles werd anders. Mijn gevoel maakte overuren en ging alle kanten op: angst, ergernis, ongeloof, optimisme, moedeloosheid, strijdbaarheid.

Zorgen
Als zelfstandige maakte ik me zorgen over mijn bedrijf. Zou dat deze crisis wel doorstaan nu mensen bezig zijn met overleven in plaats van werkgeluk? En dus ging ik in het voorjaar keihard werken om er alles aan te doen om verder te komen.

Vlak voor de coronatijd volgde ik een training om de licentie te halen voor een nieuw coachinstrument. In het voorjaar online masterclasses om er nog beter mee te werken.

Een jaarcursus om mijn bedrijf flexibel te laten inspelen op de nieuwe omstandigheden.

Een intensieve training om me te ontwikkelen als online trainer. Resultaat: mijn eigen online leeromgeving. Wekelijkse sessies om deze nog mooier te maken.

Een training voor het leren geven van webinars. Daarna verzorgde ik online masterclasses en workshops.

Vanaf juni een hele nieuwe activiteit: opleider en begeleider voor de coachopleiding bij de academie waar ik mijn trainers- en coachopleidingen volgde. Met live dagen die soms op het laatste moment moesten worden omgezet naar een online dag of omgekeerd. Kort daarna betrokken bij de nieuwe opleiding voor blended trainer (combinatie van live en online trainen) en vanaf oktober een van de trainers/opleiders.

Bij dit alles: het gewone werk ging door, vaak op een ongewone manier.

Drukte
De drukte van al deze activiteiten was bedwelmend. Ik liet me meeslepen in de stroom van boeiende nieuwe dingen leren en mezelf en mijn bedrijf ontwikkelen. Pas nu de rust van de kerstvakantie in zicht is, heb ik tijd om stil te staan.

Mijn man heeft gelijk: ik heb nog nooit zo hard gewerkt als dit jaar. En erg veel van mezelf gevraagd, zelfs iets te veel. Spijt heb ik niet, maar het leerde me wel een les. Te veel doen zorgt voor te weinig rust. Ik heb rust nodig. Om mijn hoofd en hart te ontspannen. Om te niksen, dankbaar te zijn voor mijn gezondheid, me verbonden te voelen met de mensen om mij heen.

Goede voornemens hoeven niet te wachten tot januari …


Fotocredit
Bovenrand: Pixabay | Keith 2405552
In blog: Pixabay | maka magnolia 4695478

 

Ben jij druk bezig, maar vraag je je af of je de juiste dingen doet?
Coaching ondersteunt je om stil te staan én verder te komen

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.