070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Je laten overspoelen of surfen op de golf?

Als positief ingesteld mens blaas je mij niet zomaar omver. Toch zorgde de coronatijd ook voor mij voor een behoorlijke … eh … uitdaging zal ik het maar noemen. Geen enkele training of coaching kan nog live – hoe moet dat dan? Ik verzette me, voelde me onzeker.

Online coaching? Ja
Toen besefte ik dat ik al jaren online coach ben en dus dat bedrijfsonderdeel gemakkelijk kan omzetten. Sommige klanten vonden dat geen goed idee en zeiden dat ze het even aan wilden kijken. Toen bleek dat het nog wel ‘even’ coronatijd zou blijven, kozen ze er allemaal voor om toch online gecoacht te worden. Met mooie resultaten. Zij en ik konden weer verder.

Online training? NEE!
Groepen trainen? Ach, dat komt later wel. Ik wilde niet de stap zetten naar bijscholing als online trainer en zag op tegen al die nieuwe dingen die ik dan moet leren. Digitale leeromgevingen, technische tools, werken met een groep via cameracontact – ik gruwelde ervan. Allemaal niks voor mij.

In beweging
Toch zat het me niet lekker. Als ik mijn coachklanten aanmoedig om dapper in beweging te komen, dan kan ik toch niet achterblijven? Ja maar, ik wil niet!, hoorde ik mezelf denken. Pas toen de beroepsvereniging van trainers een nieuwsbrief besteedde aan online trainen, realiseerde ik me wat ik miste. De dynamiek van de groep, mensen die elkaar helpen en samen verder komen – zou dat kunnen in een online omgeving?

Een nieuwe wereld
Ik koos ervoor om het te proberen en meldde me aan voor een intensieve training. En nu dompel ik me sinds een paar weken onder in de wereld van online trainen. Eerst naïef vanuit de gedachte dat het alleen maar zou gaan om het vertalen van een ‘gewone’ training naar een online versie. Nu weet ik wel beter en ontdek bij elke bijeenkomst dat er veel meer bij komt kijken. Ik zucht bij de digitale oefeningen die ik moet doen en mopper flink wat af. Mijn knopjesallergie is behoorlijk hoog. En waarom denken al die ICT-jongens (en -meisjes) dat iets logisch is terwijl ik daar heel anders over denk?!

Geboren!
Ik worstel en kom boven. Trompetgeschal: de online leeromgeving Ervaren Ambtenaren Academie is geboren! Als testversie, dus nog niet openbaar, maar de basis staat. Ik groei en leer, word verrast door wat er allemaal kan en geniet van het creatieve proces. Wat ben ik blij dat ik heb geluisterd naar die diepere stem in mij, die me aanmoedigde om werk te maken van wat ik echt wil: mensen trainen om hun werkgeluk te vinden.

Verlangen
Online trainer worden stond niet op mijn verlanglijstje, maar het verlangen om met een groep te werken duwde me de enige kant op die past bij de huidige wereld: online. Ik kijk er heel erg naar uit om binnenkort mijn eerste online training te geven.

En jij?
Denk je ‘ach, het zal mijn tijd wel duren’? Laat je het allemaal op zijn beloop en zie je ‘straks’ wat de stand van zaken is? Stilstand is achteruitgang, zeker in de tweede loopbaanhelft. Kom in actie, leer nieuwe dingen en onderzoek waartoe de wereld jou uitdaagt!

Zet een hele kleine stap en meld je aan voor een speciaal coachgesprek
In het Loopbaanvitaliteitsgesprek ontdek je wat jij nodig hebt om met plezier verder te gaan

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.