070 317 56 58 / 06 126 50 357        contact        leeromgeving
img

Hoe groen is het gras aan de andere kant van jouw heuvel?

Het piepkleine spikkeltje wordt vierhonderd keer vergroot. Opeens is er een berglandschap met besneeuwde toppen. De onderzoekers kijken hun samenwerkingspartners aan. Enig idee wat dat voor wit laagje is?

Een bijzondere samenwerking
De kranten stonden er vol van. De restauratie van het Mauritshuis was een groot succes. Hoofdsponsor Shell speelde een grote rol bij het oplossen van allerlei raadsels rond de oude schilderijen. Het is boeiend om te lezen over de samenwerking tussen deze twee werelden.

Botsingen
Nee, dat gaat niet altijd vanzelf. Soms botsen de waarden en normen. Researchers willen graag zoveel mogelijk materiaal dat representatief is. Dat maakt het gemakkelijker om antwoorden te geven. Maar een restaurator prikt niet zomaar in een schilderijwang die nog helemaal gaaf is. Dat is ‘not done’.

Groei en bloei
En toch vertelt de president-directeur van de multinational over de voordelen van die unieke samenwerking. Hoe medewerkers ervaring opdoen in een hele andere sector. Dat creativiteit tot bloei komt. Hoe verfrissend mensen het vinden om met nieuwe partners te werken. Dat ze normaal gebonden zijn aan het bedrijfsgeheim, maar nu eindelijk hun enorme kennis kunnen laten zien.

Hoe is het met jouw groei en bloei?
Als 40+’er ben je vaak een expert in je vak. Lange werkervaring, specialistische kennis. Het is prettig om als een echte deskundige te worden gezien. Maar hoe is het met je eigen ontwikkeling? Heb je nog iets nieuws gedaan de afgelopen tijd? Oké, misschien een vakcursus gevolgd, waardoor je weer helemaal bij bent. En verder?

Naar het gras kijken
Het verhaal over de samenwerking tussen het Mauritshuis en Shell laat zien hoe stimulerend het is om aan die andere kant van de heuvel te zijn. Daar is het gras inderdaad vaak groener. Ik geef je graag drie tips om net iets verder te kijken.

Een frisse blik
Loop eens een dagje mee op het kantoor van een samenwerkingspartner die altijd naar je toekomt. Vaak zie je als buitenstaander dat een werkwijze een automatisme is geworden zonder dat er nog kritisch naar wordt gekeken. Stel vragen bij alles wat jou daar opvalt. Zo leer je niet alleen zelf bij, maar ben je ook nog van waarde voor de mensen die je ontvangen.

Zomerstage
Heb jij het iets rustiger in de zomerperiode, maar je collega op een andere afdeling juist niet? Regel een zomerstage. Maak kennis met die andere wereld. Sta open voor wat er op je pad komt en keer met nieuwe ideeën terug naar je eigen werkplek. En vergeet niet die ander bij jou uit te nodigen.

Buitenlucht
Het mooie zomerweer maakt mensen vaak toeschietelijker om naar buiten te gaan. Nodig een collega uit voor een lunchwandeling in plaats van te lunchen in het bedrijfsrestaurant. Maak er een goed gesprek van en vraag eens echt door. Waar haalt die ander zijn/haar werkplezier uit? Waar droomt hij/zij van? (Misschien wel van jou …)

Houd het gras groen
Af en toe jezelf resetten helpt om fris te blijven. De zomertijd is hiervoor een goed moment. Ik wens je heel veel heuvels en sappige groene weiden!

Fotocredit
RGB Stock | Fred Fokkelman o2jSrCO

 

Ben jij toe aan groener gras?
Coaching helpt je om dat te vinden

Reacties

Reactie

Je reactie wordt niet direct zichtbaar op de website. Deze wordt eerst bekeken door de websitebeheerder.