070 317 56 58 / 06 126 50 357      contact@ervarenambtenaren.nl
img

Vaak gestelde vragen over e-coaching


Ik houd erg van persoonlijk contact. Ga ik dat niet missen bij e-coaching?
De ervaring van e-coachklanten is dat de band met de coach net zo persoonlijk is als bij face-to-face gesprekken. Soms zelfs nog meer. Tussen twee coachgesprekken zit vaak een aantal weken; een e-coachtraject is veel intensiever. Je ‘spreekt’ elkaar frequenter, soms diverse malen per week.
De magie van e-coaching schuilt ook in het schrijven. U opent uzelf gemakkelijker omdat we elkaar niet zien. Plus: schrijven vertraagt het denken en hierdoor heeft u beter zicht op uw eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Dit alles maakt dat het contact heel persoonlijk voelt..

Is het niet moeizaam en tijdrovend om lange e-mails te schrijven en te lezen?
Zoals veel anderen besteedt u waarschijnlijk op uw werk veel tijd aan e-mails. E-coaching via e-mail is echter iets heel anders dan het e-mailverkeer dat u gewend bent. Mijn berichten als coach zijn vaak niet meer dan een paar korte (maar zeer effectieve!) alinea’s. Soms zit er een bijlage bij met een oefening, een filmpje of enkele vragen.
Uw berichten zijn een reactie op vragen of de uitwerking van een oefening. Daardoor zijn ze gestructureerd en bondig.

Ik ben bang dat ik niet goed genoeg schrijf. Kan ik me toch aanmelden voor e-coaching?
Jazeker! Bij e-coaching gaat het niet om het schrijven van een roman! Bovendien: het contact hoeft niet per se via schrijven te gaan. Als dat beter bij u past, kiezen we voor een andere communicatiemanier. Zo kan ik u vragen een mindmap te maken met trefwoorden of een tekening. Ook een telefonisch gesprek of contact via een videoverbinding is mogelijk.
 

Hebt u andere vragen over e-coaching?
Ik beantwoord ze graag