Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Voorbeelden van trainingen/workshops


Hieronder vindt u een aantal trainingen/workshops die ik recent ontworp en gaf.
Mogelijk leven er bij u of uw organisatie andere onderwerpen waarvoor u een training of workshop wilt laten verzorgen. Ik ga hierover graag met u in gesprek.
Bij elk onderwerp kunt u qua omvang kiezen voor minimaal 1,5 uur tot een of meerdere dagen.


40+ en verder?
In de training sta je stil bij dit moment in je loopbaan. Waar kom je vandaan? Waar sta je? Waar wil je naartoe? Je krijgt kennis aangereikt over leeftijd en levensfase. Je komt erachter waarom waarden en overtuigingen zo belangrijk zijn in deze loopbaanfase. Je leert je persoonlijke visie te formuleren en maakt een actieplan voor de toekomst.


Gebruik de kracht van generaties
In de training leer je dat er voor het eerst in de geschiedenis vier generaties op de werkvloer zijn. En dat elke generatie haar eigen kracht heeft. Met als basis de theorie en praktijkervaring van Aart Bontekoning - dé generatie-expert van Nederland - leer je wat het begrip generatie omvat. Ervaar hoe elke generatie haar eigen wereld heeft en dus haar eigen kenmerken en vragen. En hoe de kracht van elke generatie zich vertaalt in loopbaankracht.


Gun jezelf als 40+’er geluk in de tweede helft van je loopbaan!
Wanneer gaat werken voor jou vanzelf? Als je je bijzondere, unieke talenten gebruikt. Veel 40+’ers vinden het lastig om hun talenten te benoemen. Jammer, want weten waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt (én deze talenten gebruikt!), is dé manier om in de tweede helft van je loopbaan energie en zingeving te vinden. Doe mee aan de workshop en ervaar wat jou gelukkig maakt in je werk.


60 jaar of ouder? Werk aan de winkel!
Voor werkende 60+’ers spelen er twee loopbaanvragen: hoe blijf ik met plezier aan het werk in deze laatste jaren én hoe ga ik om met het naderende pensioen? Deze vragen lijken tegenstrijdig, maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Je onderzoekt hoe je er nu voor staat en wat je wilt behouden. Maar ook wat je wilt veranderen om dáár te komen waar je graag wilt zijn. Het resultaat is een plan waarvan je zeker weet dat je het gaat uitvoeren, want het gaat helemaal over jou! Pak deze kans om jezelf te geven wat je als 60+’er nodig hebt!


Ontdek je persoonlijke waarden en krijg meer plezier in je werk
Als 40+’er sta je anders in je werk dan in het begin van je loopbaan. Er komt meer aandacht voor persoonlijke waarden: drijfveren die verklaren waarom je dingen doet. In de training ontdek je waarom waarden in relatie tot je werk belangrijk zijn. Je onderzoekt  wat je belangrijkste persoonlijke waarden zijn en wat je kunt doen om deze waarden meer tot uitdrukking te laten komen in je werk. Het resultaat? Meer werkplezier door de dingen te doen die je energie opleveren.


Loopbaan voor gevorderden!
Vraag je je wel eens af waar je in de tweede helft van je loopbaan naar toe wilt? Het uitzetten van die koers begint altijd bij jezelf. Wat wil je uit je rijke verleden meenemen naar jouw toekomst? Waar sta jij voor? Wat wil je bereiken? Deze bijzondere workshop laat je je persoonlijke kracht ontdekken en deze op een creatieve manier tot uitdrukking brengen. Het resultaat? Duidelijk zicht op wat voor jou het belangrijkste is, zodat je fris en fruitig aan het werk bent en blijft!
 


► Foto midden: Herman Jan Verlaan