Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Coachtraject 'Succesvol op de moderne arbeidsmarkt!'


Wil je effectief je weg vinden op de arbeidsmarkt?
Heb je geen idee hoe je bij die nieuwe baan komt via social media?
Voel je je niet zeker bij het netwerken?

De arbeidsmarkt van nu is totaal anders dan vroeger. Omgaan met social media, presentatievaardigheden en netwerken zijn essentieel om je volgende loopbaanstap tot een succes te maken.

Stel je voor …
… dat je precies weet hoe je je presenteert op de arbeidsmarkt van nu. Je moderne cv vertelt wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Op LinkedIn leg je contact met waardevolle netwerkpartners. In gesprekken vertel je enthousiast over de functie die je op het oog hebt. De arbeidsmarkt kent voor jou geen geheimen!

Maar wat als je geen idee hebt hoe je dat doet?
Wat je dan nodig hebt, is een begeleider die weet hoe het werkt op de moderne arbeidsmarkt. Die je kennis en vaardigheden laat opdoen waardoor je je stevig voelt. Die je stimuleert om nieuwe wegen te ontdekken en je ondersteunt als je dat spannend vindt. Je oefeningen aanreikt om verder te komen. Een persoonlijke arbeidsmarktcoach. Zo iemand wil ik graag voor je zijn.

Wees je eigen arbeidsmarktregisseur
Als je lange tijd niet hebt gesolliciteerd, zul je merken dat er veel is veranderd. Mislukte pogingen om een andere baan te vinden, zijn zonde van je tijd én funest voor je zelfvertrouwen. Met het traject Succesvol op de moderne arbeidsmarkt ontwikkel je jouw kracht op de arbeidsmarkt. Dit traject past bij je als je bijvoorbeeld een van de volgende vragen hebt.

• Waar moet ik beginnen als ik niets van sociale media weet?
• Hoe kan ik mijn netwerk uitbreiden en inzetten om een nieuwe baan te vinden?
• Hoe maak ik mijn cv weer fris en actueel?
• Hoe voel ik me zelfverzekerder bij sollicitatiegesprekken?

Dit traject veronderstelt dat je je persoonlijke kracht goed in beeld hebt. Is dit bij jou nog niet het geval? Kijk dan eens bij het coachtraject Breng leven in je loopbaan.

Waar sta je na het traject?
De inhoud van het traject wordt afgestemd op wat jij nodig hebt. Afhankelijk van de thema’s die aan bod komen, zijn dit de mogelijke resultaten.
• Je hebt de vaardigheden die nodig zijn om duurzaam inzetbaar te zijn in het vervolg van je loopbaan.
• Je weet hoe je social media inzet om nieuw werk te vinden.
• Je kunt jezelf mondeling en schriftelijk krachtig presenteren, met een persoonlijk profiel.
• Je hebt een netwerk dat je kunt gebruiken om je volgende loopbaanstap te zetten.
• Je hebt een cv waarin je tot je recht komt, gericht op het werk dat jij wilt doen.


Zo gaan we samen aan de slag
Het traject Succesvol op de moderne arbeidsmarkt begint met een persoonlijk intakegesprek. Daarin onderzoeken we hoe het staat met je arbeidsmarktvaardigheden. Wat heb jij nodig om je volgende loopbaanstap tot een goed einde te brengen?
Na dit gesprek maak ik een programma op maat voor je. Het bevat de volgende onderdelen.
• 5-7 individuele coachgesprekken (elk 75 minuten) in mijn sfeervolle praktijkruimte De frequentie van de gesprekken bepalen we samen. We stemmen die af op jouw mogelijkheden en behoefte.
• Tussen de gesprekken voer je verschillende oefeningen/opdrachten uit.
• Ook ontvang je tussen de gesprekken inspiratiemails: een mix van arbeidsmarkttips, filmpjes of muziek. Ter ondersteuning van jouw acties en plannen.

Bij de start van het traject maken we een aantal werkafspraken. Hierin leggen we vast wat het karakter is van het onze werkrelatie en wat er van ons beiden wordt verwacht.

Jouw investering
Het traject Succesvol op de moderne arbeidsmarkt vraagt een investering in tijd en geld. Je investeert tijd in een intensief traject, met een bepaalde duur. Je hebt individuele coachgesprekken en voert opdrachten uit. Na elk gesprek schrijf je een reflectieverslag.
De financiële investering is afhankelijk van het aantal gesprekken. Indicatie: een traject van 7 gesprekken kost € 2175,-
Extra gesprekken zijn mogelijk. Hiervoor kun je tijdens of na afloop van het traject kiezen. De kosten van een extra gesprek zijn € 325,- per gesprek van vijf kwartier, inclusief passende inspiratiemail.
Deze bedragen zijn exclusief 21% btw.

Het volgen van het traject is een investering die zich terugverdient! Vraag je eens af wat het kost als je blijft hangen in je loopbaanvragen. Verlies van tijd, energie en motivatie is kostbaarder dan je denkt – zeker in de tweede helft van je loopbaan.
Tip: steeds meer organisaties zijn bereid de kosten van coaching van werknemers (deels) te vergoeden. Informeer vooraf bij je werkgever naar de mogelijkheden (bijvoorbeeld in het kader van sociaal beleid).
De coachgesprekken kunnen eventueel in de avonduren plaatsvinden. Hierdoor is er geen verzuim in werktijd. Werkgevers zijn dan, zo is mijn ervaring, eerder bereid om kosten te vergoeden.

Ervaringen van mijn klanten
Josien heeft mij zeer goed op weg geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Door haar professionele en tevens warme persoonlijke aanpak heeft zij mij de juiste tools aangereikt en geleerd deze tools maximaal te benutten. Door tal van redenen was ik het overzicht en daarbij, na het verlies van mijn baan, mijn zelfvertrouwen kwijt geraakt. Mede door haar begeleiding heb ik dit weer terug en heb ik, op 58 jarige leeftijd, inmiddels een nieuwe baan gevonden.
Josien, dank je wel voor alle moeite die je hebt genomen om mij daar te krijgen waar ik nu weer ben. Mensen zoals jij maken de maatschappij weer menselijk!

Nancy van Hek-Koymans, gemeenteambtenaar

Het traject overtrof mijn verwachtingen! Het coachingstraject was helemaal op maat gemaakt voor mij en passend bij mijn behoefte. De inspiratiemails waren met zorg opgesteld en het was een plezier om ze te lezen. Ze hebben hun doel bereikt, namelijk het aanzetten tot denken en in actie komen. De boekentips zorgen voor gerichte verdieping en hielpen mij om tot inzicht te komen.
Inhoudelijk was het traject een ontdekkingsreis naar mezelf. Het leerde me wie ik ben, wat ik kan en wil. Nu weet ik dat ik er mag zijn zoals ik ben, in plaats van altijd een masker op te zetten. Ik kan mijn gevoel beter onderkennen en er bewust mee omgaan. Jezelf zijn is veel fijner.
Josien is heel betrokken, oprecht en eerlijk. Ze is in staat om mij met beide benen op de grond te zetten en hield mij op een positieve en kritische manier een spiegel voor. Ik heb het nodig gehad om te komen waar ik nu sta.
Voor mij was het coachingstraject een cadeautje. Bedankt hiervoor!

Kredietbeoordelaar bij een bankinstelling

Ik had niet verwacht dat ik in zo’n korte tijd nog wezenlijk nieuwe dingen over mezelf zou ontdekken. Dingen waar ik niet alleen in mijn baan, maar ook privé mijn voordeel mee kan doen. Ik heb ontdekt dat je zelfs als vijftiger nog een heleboel dingen over jezelf kan leren en ontwikkelen.
MV, 54 jaar

Vragen
Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over Succesvol op de moderne arbeidsmarkt. Hier vind je het antwoord op vragen die mij vaak worden gesteld.

Kan dat wel: je succesvol op de arbeidsmarkt begeven als je 40+ bent?
Ja, dat kan en is zelfs nodig! Doorwerken tot je 67e vraagt om herbezinning en actie in de tweede helft van je loopbaan. Voor ervaren werkers is er echter wel een valkuil. Het traditionele solliciteren door vacatures te zoeken en dan een sollicitatiebrief te schrijven, is ineffectief. Je moet weten hoe het ‘werkt’ op de moderne arbeidsmarkt.

Ik houd helemaal niet van die social media. Is dit traject iets voor mij?
Daar kan ik kort over zijn: nee. Het is mijn overtuiging dat je zonder het gebruik van social media (met name LinkedIn) niet ver komt op de arbeidsmarkt, zeker niet als 40+’er. Geen ervaring hiermee hebben, is niet erg. Je moet er echter wel voor openstaan om je hierin te verdiepen. Het is essentieel dat je hiermee vertrouwd raakt en er vaardig en met plezier mee omgaat.

Ik houd van flexibiliteit. Waarom moeten we werkafspraken maken?
Het woord ‘afspraken’ geeft aan dat er geen sprake is van vrijblijvendheid: op afspraken kun je iemand aanspreken. Ik wil hiermee benadrukken dat we allebei ons werk moeten doen, jij als deelnemer, ik als begeleidende coach. Bij de start van het programma spreken we een werkrelatie af op basis van gelijkwaardigheid. Bij mij kun je erop rekenen dat ik je deskundig begeleid en je ondersteun bij je ontwikkeling. Ook garandeer ik je vertrouwelijkheid. Van jou als deelnemer verwacht ik dat je actief meewerkt

Ik ben niet zo’n schrijver. Is zo’n reflectieverslag na een coachgesprek echt nodig?
Veel mooie zinnen schrijven is niet nodig. Het gaat erom dat je in je eigen woorden een verslag maakt. Ik heb gemerkt dat deelnemers het nuttig en verrijkend vinden om dit te doen. Het ondersteunt hen in hun ontwikkeling. Door het schrijven houden zij de ervaringen die ze opdoen, beter vast. De ervaringen worden minder vrijblijvend. Ze staan stil bij wat er aan de orde is geweest. Als deelnemer beschrijf je wat je is bijgebleven en wat je heeft aangesproken. Verder welke conclusies je verbindt aan wat er is besproken en wat je in de praktijk hiermee gaat doen.

Hoe weet ik dat ik bij jou in goede handen ben?
Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO; aansluitnummer 5056). Dat betekent dat ik werk volgens de ethische code van deze beroepsorganisatie. Uitgangspunt van de code is: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.
Als je klachten hebt over mijn handelen of nalaten, laat het me weten. Het werkt het beste als je dit zo snel mogelijk met mij bespreekt. Misschien zijn er misverstanden die we in een gesprek uit de weg kunnen ruimen. Wanneer het niet lukt de problemen rechtstreeks met mij op te lossen, is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de klachtencommissie van de NOBCO.
Zowel de gedragscode als het klachtenreglement van de NOBCO krijg je uitgereikt bij de start van het traject.

Lijkt dit traject je iets? Meld je aan!
Wil jij ook succesvol zijn op de arbeidsmarkt? Meld je aan voor het intakegesprek
Wil je meer weten? Bel me gerust (070 3175658 / 06 12650357) of mail me.

► Foto boven: Davide
► Foto midden: Werner Heiber