Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Coachtraject 'Succesvol op de moderne arbeidsmarkt!'


Een coachtraject waarin u leert effectief uw weg te vinden op de arbeidsmarkt

Weet u wat u voor werk wilt, maar lukt het u niet om die functie te krijgen?
Hebt u geen idee hoe u social media kunt inzetten?
Voelt u zich niet zeker bij het netwerken?

De arbeidsmarkt van nu is totaal anders dan vroeger. Omgaan met social media, het inzetten van presentatievaardigheden, netwerken zijn essentieel om uw volgende loopbaanstap tot een succes te maken.

Stel dat u …
… precies weet hoe u zich presenteert op de arbeidsmarkt van nu. Uw moderne cv vertelt wie u bent, wat u kunt en wilt. Op LinkedIn legt u moeiteloos contact met waardevolle netwerkpartners. In gesprekken vertelt u enthousiast over de functie die u op het oog heeft. De arbeidsmarkt kent voor u geen geheimen! U slaagt erin het werk te vinden dat u graag wilt.

Maar wat als u geen idee heeft hoe u dat doet?
Wat u dan nodig heeft, is een begeleider die weet hoe het werkt op de moderne arbeidsmarkt. Die u kennis en vaardigheden laat opdoen waardoor u zich stevig voelt. Die u stimuleert om nieuwe wegen te ontdekken en u ondersteunt als u dat spannend vindt. Uoefeningen aanreikt om verder te komen. Een persoonlijke arbeidsmarktcoach. Zo iemand wil ik graag voor u zijn.

Wees uw eigen arbeidsmarktregisseur
Als u lange tijd niet buiten uw eigen organisatie heeft gesolliciteerd, zult u merken dat er veel is veranderd. Mislukte pogingen om een andere baan te vinden, zijn zonde van uw tijd én funest voor uw zelfvertrouwen. Met het traject Succesvol op de moderne arbeidsmarkt ontwikkelt u uw kracht op de arbeidsmarkt. Dit traject past bij u als u bijvoorbeeld een van de volgende vragen heeft.

• Waar moet ik beginnen als ik niets van sociale media weet?
• Hoe kan ik mijn netwerk uitbreiden en inzetten om een nieuwe baan te vinden?
• Hoe maak ik mijn cv weer fris en actueel?
• Hoe voel ik me zelfverzekerder bij sollicitatiegesprekken?

Dit traject veronderstelt dat u uw persoonlijke kracht goed in beeld heeft. Is dit bij u nog niet het geval? Dan is het handig eerst het traject Breng leven in je loopbaan te volgen.

Waar staat u na het traject?
De inhoud van het traject stem ik af op wat u nodig heeft. Het is een traject op maat. Afhankelijk van de thema’s die aan bod komen, zijn dit de mogelijke resultaten.
• U heeft de vaardigheden die nodig zijn om duurzaam inzetbaar te zijn in het vervolg van uw loopbaan.
• U weet hoe u social media inzet om nieuw werk te vinden.
• U kunt uzelf mondeling en schriftelijk krachtig presenteren, met een persoonlijk profiel.
• U heeft een netwerk dat u kunt gebruiken om uw volgende loopbaanstap te zetten.
• U beschikt over een cv waarin u tot uw recht komt, gericht op het werk dat u wilt doen.


Zo gaan we samen aan de slag
Voorafgaand aan het traject hebben we een intakegesprek. We maken kennis met elkaar en bespreken welke vraag centraal staat in het traject en wat u wilt bereiken.
Een combinatie van live, face-to-face gesprekken met e-coaching (electronic coaching) is standaard. Een traject met uitsluitend face-to-face coaching of uitsluitend e-coaching is ook mogelijk.
Vraagt u zich af wat e-coaching inhoudt? Op de pagina over e-coaching vindt u informatie over deze moderne coachingsvorm.

Op basis van het gesprek maak ik een programma op maat voor u met de volgende onderdelen.
• Individuele coachgesprekken van circa 75 minuten. Naar keuze kunnen dit face-to-face gesprekken zijn in mijn praktijkruimte in Leidschendam, telefonisch of via Skype. Gesprekken vinden eens in de twee tot drie weken plaats.
• Online coachmomenten, met een frequentie van één tot twee contacten per week.
• U voert verschillende oefeningen of opdrachten uit, zowel tijdens de gesprekken als thuis.
• Inspiratiemails: een mix van loopbaantips, aanvullende oefeningen, boekentips, filmpjes en/of muziek.
• Bij de start van het traject maken we een aantal werkafspraken. Hierin leggen we vast wat het karakter is van onze werkrelatie en wat er van ons allebei wordt verwacht.

Uw investering
Het traject vraagt een investering in tijd en geld. U investeert tijd in een intensief traject, met een bepaalde duur. U werkt via oefeningen en vragen. Na elk gesprek of e-coachcontact reflecteert u schriftelijk op wat de oefening u bracht.
Het volgen van het traject is een investering die zich terugverdient! Vraagt u zich eens af wat het kost als u blijft hangen in uw loopbaanvragen. Verlies van tijd, energie en motivatie is kostbaarder dan u denkt – zeker in de tweede helft van uw loopbaan.
Bekijk de tarieven.

Tip
Steeds meer organisaties zijn bereid coachingskosten van werknemers te vergoeden. Informeer vooraf bij uw werkgever naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld in het kader van sociaal beleid of een persoonlijk ontwikkelbudget.
Gesprekken kunnen in de avonduren plaatsvinden. Hierdoor is er geen verzuim in werktijd. Mijn ervaring is dat werkgevers dan eerder bereid zijn kosten te vergoeden.
Bij e-coaching kunt u zelf bepalen wanneer u tijd vrijmaakt voor de coaching.

Spreekt dit u aan of heeft u vragen?
Neem contact op via de button.

► Foto boven: Davide
► Foto midden: Werner Heiber