Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Hoe doe je dat: als 55+’er doorwerken tot je pensioen?


Fried le Poole, directeur van 50+ Carrière, de organisatie waarmee ik als coach samenwerk, geeft in een interview met RTL Z handige tips voor en veel informatie over 55+’ers.

Steeds meer 55+’ers op de werkvloer
Door de vergrijzing is het aantal oudere werkenden op de Nederlandse arbeidsmarkt tussen 2003 en 2016 zo goed als verdubbeld, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2016 was bijna 20 procent van alle Nederlanders met een betaalde baan 55+’er.
Er zijn steeds meer 55+’ers op de werkvloer en die moeten ook steeds langer doorwerken. Maar hoe houd je het leuk tot aan je 67ste? Fried le Poole heeft het antwoord: ‘Blijf nieuwsgierig en zorg dat je voorop blijft lopen. Want als je uit het peloton valt, is het lastig om weer bij te trappen’.

Blijf niet hangen!
Le Poole vindt dat mensen te lang in hetzelfde werk blijven hangen. ‘Je zou iedere vijf jaar na moeten denken: vind ik mijn werk nog leuk en kan en wil ik dit over tien jaar nog doen? Als het antwoord op die laatste vraag ‘nee’ is, moet je nu al op zoek naar alternatieven. Blijf niet te lang hangen, ga op tijd iets anders doen.’

Vooroordelen over oudere werknemers
Het CBS onderzocht welke vooroordelen er zijn over oudere werknemers. In het vraaggesprek wordt er een aantal voorgelegd aan Le Poole. Klopt het bijvoorbeeld dat oudere werknemers minder flexibel en minder leergierig zijn? Melden ze zich vaker ziek?

Mijn gouden tip voor 55+’ers?
Blijf in beweging, zowel fysiek als geestelijk!

Lees het interview op de website van RTL Z.

► Foto boven: Orlando
► Foto zijkant: svklimkin


Afbeelding rechterzijde
Klik hier voor meer informatie over het boek ‘De V-factor, loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar’.

Spreuk van de maand

Gras groeit niet harder door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven (Afrikaans spreekwoord)