Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Coachtraject 'Breng leven in je loopbaan!'


Een coachtraject waarin u antwoorden vindt op de loopbaanvragen die bij u spelen

Als 40+ ambtenaar wisselde u misschien af en toe van functie. U deed behoorlijk wat ervaring op. En toch twijfelt u soms. U vraagt zich af: is dit het? Moet ik tevreden zijn met wat ik heb bereikt? Zit er misschien meer in mij, andere dingen dan ik tot nu toe deed? Maar wat dan?
U wilt niet uw partner, beste vriend(in) of leidinggevende om advies vragen. U weet ook dat u in uw eentje niet verder komt en dat stilstaan in uw loopbaan achteruitgang is.

Stelt u zich voor …
 … dat u precies weet wat u wilt met uw loopbaan. Uw eigen koers uitzetten gaat u moeiteloos af, want u kent uw kwaliteiten. Het werk geeft u energie. Gemotiveerd doet u de ene na de andere klus. U weet dat u bezig bent met dingen die voor u belangrijk zijn. De rest van uw loopbaan ziet u met vertrouwen tegemoet.

Maar wat als u op een dood spoor zit?
Wat u dan nodig hebt, is een sparringpartner met een luisterend oor. Iemand die vragen stelt die u aan het denken zetten. Een frisse blik. Iemand die uw werkwereld uit eigen ervaring kent en ook weet wat er speelt in deze levensfase. Een gesprekspartner die u stimuleert, nieuwe energie geeft. Die u begeleidt bij uw persoonlijke ontwikkeling, feedback geeft en uitdaagt. Oefeningen aanreikt die u helpen om verder te komen. Een persoonlijke loopbaancoach. Zo iemand wil ik graag voor u zijn.

Wees uw eigen loopbaanregisseur
Af en toe is het nodig om stil te staan bij uw vragen. Afstand te nemen en in beeld te brengen welke vragen er bij u spelen. Met het traject Breng leven in je loopbaan maakt u werk van uw loopbaan. Dit traject past bij u als u bijvoorbeeld een van de volgende vragen heeft.

• Weten wie ik ben: hoe ziet mijn biografie eruit? Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Welke overtuigingen helpen en hinderen mij? Wat zijn mijn persoonlijke waarden en drijfveren? Hoe weet ik wat ik echt belangrijk vind? Hoe vind ik mijn eigen koers?
• Zicht hebben op wat ik kan: waar zit mijn kennis en ervaring? Wat zijn mijn vaardigheden en competenties? Waar heb ik plezier in?
• Duidelijkheid over het vervolg van uw loopbaan: wat zijn mijn ambities? Waar liggen mijn doelen? Hoe geef ik een nieuwe impuls aan mijn loopbaan? Wat wil ik behouden en wat wil ik veranderen?
• Actie en rust: hoe krijg ik de regie over mijn loopbaan? Hoe weet ik dat ik op de goede weg zit?

Waar staat u na het traject?
De inhoud van het traject stem ik af op wat u nodig heeft. Het is een traject op maat. Afhankelijk van de thema's die aan bod komen, zijn dit de mogelijke resultaten.

• U heeft zicht op de patronen in uw loopbaan en weet waar u vernieuwing of verdieping wilt.
• U maakte de balans op en weet wat belangrijk is voor het vervolg van uw loopbaan.
• U weet precies wie u bent en vindt sneller werk dat echt bij u past.
• U heeft meer persoonlijke kracht en voelt nieuwe energie om verder te gaan.
• U kunt duidelijk aangeven wat uw loopbaanwensen en -doelen zijn.
• U doet uw werk met meer plezier en ervaart uw werk als zingevend.
• U hebt een loopbaanactieplan voor de komende tijd.

Zo gaan we samen aan de slag
Voorafgaand aan het traject hebben we een intakegesprek. We maken kennis met elkaar en bespreken welke vraag centraal staat in het traject en wat u wilt bereiken.
Een combinatie van live, face-to-face gesprekken met e-coaching (electronic coaching) is standaard. Een traject met uitsluitend face-to-face coaching of uitsluitend e-coaching is ook mogelijk.
Vraagt u zich af wat e-coaching inhoudt? Op de pagina over e-coaching vindt u informatie over deze moderne coachingsvorm.

Op basis van het gesprek maak ik een programma op maat voor u met de volgende onderdelen.
• Individuele coachgesprekken van circa 75 minuten. Naar keuze kunnen dit face-to-face gesprekken zijn in mijn praktijkruimte in Leidschendam, telefonisch of via Skype. Gesprekken vinden eens in de twee tot drie weken plaats.
• Online coachmomenten, met een frequentie van één tot twee contacten per week.
• U voert verschillende oefeningen of opdrachten uit, zowel tijdens de gesprekken als thuis.
• Inspiratiemails: een mix van loopbaantips, aanvullende oefeningen, boekentips, filmpjes en/of muziek.
• Bij het traject maken we regelmatig gebruik van het boek De V-factor, loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar. Als bonus ontvangt u een (gesigneerd) exemplaar (t.w.v. € 19,95).
• Bij de start van het traject maken we een aantal werkafspraken. Hierin leggen we vast wat het karakter is van onze werkrelatie en wat er van ons allebei wordt verwacht.Uw investering
Het traject vraagt een investering in tijd en geld. U investeert tijd in een intensief traject, met een bepaalde duur. U werkt via oefeningen en vragen. Na elk gesprek of e-coachcontact reflecteert u schriftelijk op wat de oefening u bracht.
Het volgen van het traject is een investering die zich terugverdient! Vraagt u zich eens af wat het kost als u blijft hangen in uw loopbaanvragen. Verlies van tijd, energie en motivatie is kostbaarder dan u denkt – zeker in de tweede helft van uw loopbaan.
Bekijk de tarieven.

Tip
Steeds meer organisaties zijn bereid coachingskosten van werknemers te vergoeden. Informeer vooraf bij uw werkgever naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld in het kader van sociaal beleid of een persoonlijk ontwikkelbudget.
Gesprekken kunnen in de avonduren plaatsvinden. Hierdoor is er geen verzuim in werktijd. Mijn ervaring is dat werkgevers dan eerder bereid zijn kosten te vergoeden.
Bij e-coaching kunt u zelf bepalen wanneer u tijd vrijmaakt voor de coaching.

Spreekt dit u aan of heeft u vragen?
Neem contact op via de button.

► Foto boven: Gerd Altmann
► Foto midden: VonSinnen