Logo Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

FAQ (Frequently Asked Questions) over e-coaching


Ik houd erg van persoonlijk contact. Ga ik dat niet missen bij e-coaching?
De ervaring van e-coachees en die van mezelf als e-coachee is dat de band tussen coach en coachee net zo persoonlijk is als bij face-to-face gesprekken. Soms zelfs nog meer. Tussen twee coachgesprekken zit vaak een aantal weken; een e-coachtraject is veel intensiever. Je ‘spreekt’ elkaar frequenter, soms diverse malen per week.
De magie van e-coaching schuilt ook in het schrijven. Je opent jezelf gemakkelijker omdat je elkaar niet ziet. Plus: schrijven vertraagt het denken en hierdoor heb je beter zicht op je eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Dit alles maakt dat het contact heel persoonlijk voelt.
Mensen die toch behoefte hebben aan ’live’ contact raad ik aan te kiezen voor een gecombineerd traject. Bijvoorbeeld een face-to-face startgesprek, gevolgd door online coaching en tussentijds telefoon- of Skypegesprekken.

Is het niet moeizaam en tijdrovend om lange mails te schrijven en te lezen?
Zoals veel anderen besteed u waarschijnlijk op uw werk veel tijd aan mails.
E-coaching via mail is echter iets heel anders dan het mailverkeer dat u gewend bent. Mijn berichten als coach zijn vaak niet meer dan een paar korte (maar zeer effectieve!) alinea’s. Soms zit er een bijlage bij met een oefening, een filmpje of enkele vragen.
Coachees merken dat schrijven tijdens e-coaching groot effect heeft. Het leidt snel tot inzicht en zorgt ervoor dat u in korte tijd stappen zet.

Ik ben bang dat ik niet goed genoeg schrijf. Kan ik me toch aanmelden voor e-coaching?
Jazeker! Bij e-coaching hoeft het contact niet per se via schrijven te gaan. Als dat beter bij u past, kies ik als e-coach voor een andere manier om te communiceren. Zo kan ik u vragen een mindmap te maken met trefwoorden of een tekening. Ook een telefonisch gesprek (al dan niet via Skype) is mogelijk.

► Foto: Gerd Altmann
 

http://ervarenambtenaren.nl/uploads/Afbeeldingen/Grijs%20Downloaden%2040%20loopbaantips.png